Bodyball training

Al heel lang wordt er in de fysiotherapie gebruik gemaakt van de oefenbal. Het is een heel effectieve manier van oefenen bij onder andere rug- en nekklachten.

In de kinderfysiotherapie wordt de bal al vele jaren gebruikt bij het verbeteren van evenwicht en rompbalans. Op sommige scholen zitten alle kinderen op een bal. Zittend op een bal zijn alle spieren actief, hierdoor worden de houdingsspieren steeds gestimuleerd. Er is momenteel veel aandacht voor de bodyball training, en terecht want u kunt alle spieren trainen zonder gevaar voor overbelasting. Anders dan bij bodybuilding worden de spieren niet groter maar wel strakker.

Bij het zitten en trainen op een bodyball worden de spieren geoefend in het stabiliseren van de gewrichten. Het oefenen op de bal is niet moeilijk maar het is wel belangrijk om te leren hoe u dit het beste kunt doen.

In de praktijk worden samen met u de oefeningen doorgenomen die u vervolgens gewoon elke dag thuis kunt doen, gewoon lekker in de huiskamer of achter de computer.