Compressiekousen

Wie hardloopt heeft vast wel gehoord dat je bij elke pas zo’n drie keer je lichaamsgewicht opvangt. Van je ‘onderdanen’ wordt dus heel wat verlangd. Soms ontstaan er door deze klappen blessures zoals shin splints, achillespeesklachten, verkrampingen, bloeduitstortingen of zelfs scheurtjes in de kuitspier. Deze spierschade is niet alleen pijnlijk maar belemmert ook het optimaal functioneren van de kuiten bij een volgende training.

In de atletieksport komen klachten aan de kuiten vaak voor, maar ook bij de traditionele sporten als schaatsen, tennis, volleybal, handbal en voetbal. Wie geen acht slaat op de eerste signalen, vergroot de kans op blessures.

Gelukkig zijn er nu speciaal voor de sport ontwikkelde sportcompressiekousen.

Eigenschappen

  • Afnemend drukverloop, fysiologisch noodzakelijk
  • De beenmaten bepalen of confectiekousen volstaan of dat maatkousen noodzakelijk zijn
  • Ruim aanbod van confectiematen

Voordelen

  • In de behandeling en preventief bij diverse klachten aan de onderbenen
  • Bevorderen het herstel na intensieve inspanning

De Sportcompressiekous steunt de spieren en voorkomt het ophopen van vocht in het onderbeen.

De kousen zijn inmiddels door de schaatsers van TVM (Sven Kramer), voetballers (dames AZ) en hardlopers (Bram v.Som, Kiplagat) in gebruik.

Zij ontdekten dat de benen tijdens het sporten niet “vollopen” en dat ze geen spierpijn meer hebben na het sporten.

Ook bij het herstel van blessures, waarbij grote of kleine scheurtjes in de spieren optreden ondersteunen de kousen het herstel.

In onze praktijk worden de kousen nu ook gebruikt als extra hulp bij het revalideren na bijvoorbeeld operaties of een zweepslag.

 

Fysiotherapie Medemblik meet de kousen bij u aan, nadat wij eerst  een onderzoek naar de achterliggende oorzaak van de klachten hebben gedaan.

Publicatiedatum: 11-03-2018


« Terug naar het overzicht