Fysiofit

Wat is FysioFit

FysioFit is een vorm van training of therapie, waarbij u met behulp van specifieke oefeningen en/of oefenapparatuur op een verantwoorde wijze werkt aan het houdings- en bewegingsapparaat alsook aan de algehele conditie.
De training kan ter preventie zijn, maar dat betekent niet, dat u geen FysioFit kunt volgen wanneer u klachten heeft. Juist wanneer u wel eens klachten heeft aan bijvoorbeeld rug, nek of knie, is FysioFit uitermate geschikt. Doordat u volgens een voor u op maat gemaakt schema traint, is er geen onderscheid in groepen.

De training wordt in groepsverband gegeven en staat onder leiding van één of twee fysiotherapeuten afhankelijk van de grootte van de groep.
In onze groepen staat het recreatieve en preventieve aspect voorop. Het gaat hier om de algehele lichaamsconditie en niet om Body Building. Wanneer individuele begeleiding niet meer noodzakelijk is, kunt u dus zelf gaan trainen.

U krijgt een persoonlijk oefenprogramma en daarnaast adviezen omtrent zaken die de rug en/of andere gewrichten betreffen; denk hierbij aan activiteiten uit het dagelijks leven, werk en sport.
De fysiotherapeut biedt u naast actief trainen dus ook inzicht in het hoe en waarom van het bewegen.
De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en controleert u gedurende het gehele oefenprogramma en stelt u in staat op verantwoorde wijze te trainen en te oefenen.

Voor deelname aan de bewegingsgroepen (preventief) is een verwijzing van een huisarts of specialist niet noodzakelijk.

Voor wie?

Eigenlijk is de training voor iedereen. Uw leeftijd, eventuele klachten en/of uw conditie vormen geen belemmering voor deelname. U krijgt een individueel oefenprogramma, dat op uw situatie is afgestemd. Afhankelijk van uw situatie, kunnen de kosten vergoed worden via uw zorgverzekering.  Anders is een los abonnement per 3 maanden ook mogelijk (1 of 2x per week). De tarieven hiervoor kunt u terugvinden bij onze tarieven.

Bedrijven en instellingen

Bedrijven, Arbo-diensten en reïntegratiebedrijven adviseren vaak deel te nemen aan een FysioFit programma. Preventie van klachten aan het bewegingsapparaat staat bij dit op maat gesneden oefenprogramma voorop. Deze lichamelijke activiteit leidt tot een betere conditie en helpt het ziekteverzuim te verminderen. In veel gevallen is de Werkgever bereid de kosten voor zijn rekening te nemen.