Diabetes

Diabetes type 2

Diabetes type 2 wordt ook wel suikerziekte genoemd. Dat komt door de oorzaak van de ziekte, want wie last heeft van diabetes heeft teveel suiker in zijn bloed. Dit is een serieus probleem voor het hele lichaam bv. door complicaties aan ogen en voeten of hartproblemen. Een gezonde leefstijl. Zoals meer bewegen en gezond eten en een goede behandeling verminderen de kans op deze complicaties aanzienlijk.

Risicofactoren diabetes

Risicofactoren voor het ontwikkelen van diabetes type 2 zijn een erfelijke aanleg, ernstig overgewicht, een ongunstige vetverdeling, gebrek aan lichamelijke activiteit, roken en voedingsfactoren. De toename van het aantal mensen met diabetes type 2 wordt vooral veroorzaakt door overgewicht. Gewichtsafname is dus een belangrijk punt. Wie afvalt hoeft soms geen medicijnen meer te gebruiken.

Waarom is bewegen goed bij DMII?

Voor iemand met diabetes type 2 is regelmatige lichaamsbeweging nog belangrijker dan anders. Niet alleen verbetert lichaamsbeweging de totale lichamelijke en geestelijke conditie, het zorgt er ook voor dat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline, zodat de aanwezige insuline beter werkt en er minder medicijnen nodig zijn.

Wat kan Fysiotherapie Medemblik bieden?

Fysiotherapie Medemblik biedt een begeleid beweegprogramma. Dit programma houdt in dat u gedurende 13 weken 2 keer per week een uur traint onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens deze trainingen zal er aan de conditie gewerkt worden en aan de algehele spierkracht. Ook zal er een stukje educatie zijn voor beweging in het dagelijks leven hoe je dit kunt inbouwen en vol kunt houden. Bent u geïnteresseerd, maar weet u niet of u in aanmerking komt voor het beweegprogramma of heeft u andere vragen over diabetes en bewegen? Neem contact met ons op.

Ilona van der Molen en Marlot Laan