Osteopathie Van Diepen

Wat is osteopathie 

Osteopathie Van Diepen biedt u een methode aan waarbij het lichaam in zijn/haar geheel wordt beoordeeld en behandeld. Het menselijk lichaam past zich voortdurend aan op interne processen en de omgeving. Hierbij treedt mogelijk bewegingsverlies op waardoor het lichaam gaat compenseren. Er kunnen afwijkende beweegpatronen ontstaan die op den duur klachten kunnen veroorzaken. De osteopaat gaat op zoek naar de bron van dit bewegingsverlies en de oorzaak hiervan. Door dit bewegingsverlies op te lossen wordt het zelf-genezend vermogen verbeterd. Samen met u als cliënt wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld

 

Enkele indicaties voor osteopathie

  • Wervelkolom gerelateerde klachten, zoals nek- en lage rugpijn;
  • Functionele orgaanklachten, zoals maagzuurklachten of een moeizame stoelgang;
  • Een voorgeschiedenis met buikoperaties;
  • Een meervoud aan lichamelijke klachten die tegelijkertijd aanwezig zijn;
  • Chronische pijn (pijn wat langer dan drie maanden aanwezig is);
  • Recidiverende klachten (dezelfde klachten keren steeds terug);
  • Traumatische klachten (klachten na een val of ongeval).

Wat is osteopathie?

De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam. Behandeling richt zich op het verlichten of wegnemen van lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn of buikpijn waardoor u zich weer optimaal gezond kunt voelen.

Een osteopaat gebruikt voor de behandeling geen medicijnen of apparatuur. Hij gebruikt alleen zijn handen. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Dit heeft veel tevreden patiënten tot gevolg. Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot uw klachten. De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt, zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding. Een osteopaat neemt de tijd om goed naar u te luisteren en om uw lichaam te onderzoeken. Daarnaast leert een osteopaat u veel over de achtergronden van uw klacht en wat u zelf kunt doen aan deze klacht om uw gezondheid te verbeteren. De osteopaat werkt samen met andere disciplines.

Doelgroepen:

(jong)Volwassenen

  • In de Westerse samenleving zien we veel gezondheidsproblemen. Ik krijg vaak de vraag wat hier de oorzaak van is. Meestal hangt dit samen met verschillende factoren.
  • We bewegen met z’n allen te weinig. De gemiddelde Nederlander zit negen uur en een kwartier per dag.
  • We slapen te weinig. Een derde van de mensen slaapt minder dan zes uur per nacht.
  • We hebben een onnatuurlijk bioritme. We staan op in het donker middels een wekker en gaan naar bed als het licht is middels kunstlicht.
  • We eten veel (ultra)bewerkt voedsel;
  • We hebben teveel stress. 1.100.000 mensen gebruikt bijvoorbeeld antidepressiva in Nederland. Met leefstijlinterventies kun je de meeste gezondheidsproblemen sterk verbeteren ofwel laten verdwijnen. Osteopathie biedt een totaalaanpak waarbij deze factoren worden meegenomen in het behandelplan.

Ouderen

Het ouder wordende lichaam verliest elasticiteit, spierkracht, uithoudingsvermogen, snelheid en evenwicht. Vaak worden lichamelijke klachten dan ook op het ouder worden toegeschreven. Maar is dit terecht? Als je gaat kijken naar natuurvolkeren, dan zie dat gezondheidsproblemen die wij in het Westen kennen daar niet of nauwelijks voorkomen. De gezondheidsproblemen die wij zien voorkomen onder ouderen, zullen dus voor een groot deel worden veroorzaakt door onze leefstijl.

Zwangere vrouwen

Osteopathie bij zwangere vrouwen richt zich op de voorbereiding naar de bevalling toe. De baarmoeder heeft net als ieder orgaan een ophangingssysteem. De baarmoeder wordt in zijwaartse richting gestabiliseerd door een bindweefselschot wat loopt van het heiligbeen naar de schaambeenderen. De bovenzijde van de baarmoeder is een bindweefselvlies wat links en rechts uitwaaiert naar de bekkenkammen. Voor een normale en neutrale positie van de baarmoeder is het belangrijk dat alle bindweefselstructuren waar de baarmoeder uit bestaat en waar de baarmoeder mee is opgehangen, een gelijke elasticiteit vertonen. Daarnaast moeten alle bekkengewrichten voldoende mobiel zijn voor een optimale bevalling. Een goede voedingsstatus, voldoende beweging en verlaging van stress kunnen de bevalling optimaliseren.

(Top)Sporters

Bij (top)Sporters moeten alle lichaamsfuncties optimaal benut kunnen worden. Eén verstoorde functie, heeft effect op andere gebieden. Als je veel van je lichaam vraagt, moet je ook goed voor je lichaam zorgen. Osteopathie kan hier een belangrijke rol in spelen. Om het lichaam voldoende beweeglijk te houden en om jezelf meer bewust te maken van factoren die invloed hebben op je prestaties. Je ziet steeds meer (top)sporten waarbij osteopaten worden gebruikt om (top)sporters hierbij te helpen. Voetbal, wielrennen, kickboksen, volleybal en hockey zijn hier voorbeelden van.

Preventie

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om als hun klachten over zijn of het is op een acceptabel niveau het lichaam preventief periodiek te laten behandelen. De vergelijking wordt vaak getrokken met een auto die je ieder jaar een APK geeft. Vooral mensen met langdurige en/of recidiverende klachten en mensen met één of meer (forse) littekens kunnen hier baat bij hebben. Hoe langer een lichaam heeft gecompenseerd, hoe groter de kans dat zo’n compensatie weer terugkeert. Littekens blijven littekens. Hoe lang ze er al zitten maakt niets uit. Een litteken heeft altijd minder elasticiteit dan het weefsel wat er zat voor het ontstaan van het litteken. Het litteken geeft trekspanning waardoor het lichaam uit balans wordt getrokken. Er kunnen dan in andere gebieden klacht- en ontstaan.

Tarieven en vergoedingen

Osteopathie wordt wisselend vergoed door zorgverzekeraars. Als u alleen een basisverzekering heeft, krijgt u niets vergoed. Als u een aanvullende verzekering heeft, is de mate van vergoeding afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de polis. Op deze pagina ziet u een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar en polis.

Kosten volwassenen:

  • Intake, onderzoek en behandeling à 60 minuten: € 99,50
  • Individuele behandeling à 45 minuten: € 82,50
  • Verkorte behandeling à 30 minuten*: € 63,50

Kosten baby’s en kinderen:

  • Intake, onderzoek en behandeling à 45 minuten: € 82,50
  • Individuele behandeling à 30 minuten: € 63,50

* Alleen in overleg met de osteopaat

Na de behandeling dient u de kosten van de behandeling te voldoen met een pinbetaling. Hierna krijgt u de factuur gemaild.

Op uw verzoek kan de factuur ook voor u worden uitgeprint.

Ramon is aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Dit is noodzakelijk om aanspraak te maken op vergoeding voor de behandelingen. Voor meer informatie over Ramon, klikt u hier.