Geschiedenis

40 jaar Fysiotherapie Medemblik

Hans van Woerkom nam op 1 mei 1982 een bestaande praktijk voor fysiotherapie – aan de Oude Haven in Medemblik – over. Voor een eenmanspraktijk werd het al snel te druk. Dus op 18 oktober 1982 kwam Erny Sinke de zaak versterken en ruim een jaar later, op 1 januari 1984, was de maatschap Hans van Woerkom / Erny Sinke een feit. Ook de jaren daarna breidde de praktijk zich uit met extra medewerkers.

Nieuwe praktijk

Begin jaren negentig stond het stuk grond naast de praktijk ineens te koop. We hebben daarom een vergunning aangevraagd om hier te mogen bouwen. Dat lukte op 1 juni 1992. De nieuwe praktijk was een hele verbetering. Het bestond uit drie kamers, een kantoor, een wachtkamer en een mooie, ruime oefenzaal.

Meer specialisaties

De jaren daarna zijn we gestart met kinderfysiotherapie en medische fitness in Sportschool Tropicana. Ook in Opperdoes, in verzorgingstehuis Almere, hebben we jarenlang een extra behandelruimte gehad. Hier zijn we in 2006 mee gestopt, omdat zoveel verschillende locaties best tijdrovend is.

Verhuizing

Toen de plannen van de gemeente – het plaatsen van een multifunctioneel gebouw – uitgewerkt werden, zijn we meegegaan in de ontwikkelingen van ook een nieuwe praktijk in het geheel. Op 1 mei 2007 zijn we naar dit centrum aan de Admiraliteitsweg verhuisd. Een mooie locatie met drie behandelkamers, een oefenruimte, wachtruimte en kantoor. En door onze samenwerking met Optisport Health Club konden we ook van de naastgelegen sportfaciliteiten gebruikmaken.

Ook op zaterdag geopend

Sinds maart 2011 waren er twee extra behandelkamers toegevoegd aan de praktijk. Dat bood ons de mogelijkheid om extra medewerkers aan te nemen en ook op zaterdag open te zijn voor onze klanten.

Dependance

We hebben bijna tien jaar een behandelkamer in huisartsenpraktijk de Compagnie gehad. Dat is op dit moment niet meer zo en bij de huisartsen in Twisk op het Coenplein 1 hebben we ook geruime tijd gewerkt. Aangezien we nu aan het Aambeeld zitten met veel meer ruimte hebben we alles op één locatie en werken we niet meer in Twisk.

En nu………… op het Aambeeld 1

Per 30 november 2020 zijn we verhuisd naar het voormalige Univé gebouw aan het Aambeeld 1 in Medemblik. Veel meer ruimte met 7 behandelkamers, een fitness en een oefenzaal. Ook een ruimte wachtkamer met een mooie receptie.

40 jaar en verandering van eigenaar

Hans van Woerkom heeft na 40 jaar op 1 april 2022 zijn aandeel overgedragen aan Marlot Laan en Rian Kooij. Zij vormen nu, samen met Erny Sinke, de maatschap Fysiotherapie Medemblik. Hans blijft nog wel werken in de praktijk. Hij is voorlopig nog niet van plan te stoppen.

Op 30 april 2022 heeft Fysiotherapie Medemblik uitgebreid het 40-jarig bestaan gevierd. Een mijlpaal waar best even aandacht aan besteed mocht worden.