Rugschool

Dat rugklachten veel voorkomen weet 90% van de Nederlanders uit eigen ervaring. Bijna iedereen kampt wel eens met een periode van rugklachten. Er zijn veel behandelmethoden; rust, medicijnen, fysiotherapie en uiteindelijk soms zelfs een operatie.
Maar zelfs van de ingrijpende herniaoperatie is bekend dat het eigenlijk geen zin heeft omdat de kans op rugklachten na een aantal jaren weer hetzelfde is als zonder operatie!

De frustratie over rugklachten is groot omdat mensen vaak het idee hebben dat zij van het kastje naar de muur gestuurd worden en tot slot de mededeling krijgen: u moet er maar mee leren leven.

Rugklachten hebben, anders dan bijvoorbeeld een gebroken been of longontsteking, vaak geen duidelijke oorzaak.
Ze komen voor een belangrijk deel voort uit de manier waarop wij met onze rug omgaan. Veel zitten, eenzijdig werk aan de ene kant en een slechte houding en conditie aan de andere kant.

U moet er mee leren leven: Wij zeggen liever, u kunt er mee leren omgaan.

In het Rugschool progamma van 3 maanden wordt u op de volgende wijze geholpen.

Fysiotherapie:

Vanaf de eerste week traint u 2x per week een uur onder leiding van de fysiotherapeut. De eerste weken in een kleine zaal, waarin veel aandacht is voor een goede houding en o.a. tiltechniek.
Daarna traint u in een groep van 4 personen in het fitnesscentrum van Optisport Health Club.
U krijgt een progamma speciaal voor uzelf. Dit progamma wordt op de computersleutel vastgelegd zodat u na afloop van de 3 maanden zelfstandig door kunt trainen.

Alle informatie die u tijdens de cursus ontvangt, krijgt u ook op papier zodat u het later nog eens na kunt lezen.