Geschiedenis

Meer dan 35 jaar Fysiotherapie Medemblik

Hans van Woerkom nam op 1 mei 1982 een bestaande praktijk voor fysiotherapie – aan de Oude Haven in Medemblik – over. Voor een eenmanspraktijk werd het al snel te druk. Dus op 18 oktober 1982 kwam Erny Sinke de zaak versterken en ruim een jaar later, op 1 januari 1984, was de maatschap Hans van Woerkom / Erny Sinke een feit. Ook de jaren daarna breidde de praktijk zich uit met extra medewerkers.

Nieuwe praktijk

Begin jaren negentig stond het stuk grond naast de praktijk ineens te koop. We hebben daarom een vergunning aangevraagd om hier te mogen bouwen. Dat lukte op 1 juni 1992. De nieuwe praktijk was een hele verbetering. Het bestond uit drie kamers, een kantoor, een wachtkamer en een mooie, ruime oefenzaal.

Meer specialisaties

De jaren daarna zijn we gestart met kinderfysiotherapie en medische fitness in Sportschool Tropicana. Ook in Opperdoes, in verzorgingstehuis Almere, hebben we jarenlang een extra behandelruimte gehad. Hier zijn we in 2006 mee gestopt, omdat zoveel verschillende locaties best tijdrovend is.

Verhuizing

Toen de plannen van de gemeente – het plaatsen van een multifunctioneel gebouw – uitgewerkt werden, zijn we meegegaan in de ontwikkelingen van ook een nieuwe praktijk in het geheel. Op 1 mei 2007 zijn we naar dit centrum aan de Admiraliteitsweg verhuisd. Een mooie locatie met drie behandelkamers, een oefenruimte, wachtruimte en kantoor. En door onze samenwerking met Optisport Health Club kunnen we ook van de naastgelegen sportfaciliteiten gebruikmaken.

Ook op zaterdag geopend

Sinds maart 2011 hebben we twee extra behandelkamers toegevoegd aan de praktijk. Dat biedt ons de mogelijkheid om extra medewerkers aan te nemen en ook op zaterdag open te zijn voor onze klanten.

Dependance

We hebben bijna tien jaar een behandelkamer in de huisartsenpraktijk de Compagnie gehad. Dat is op dit moment niet meer zo maar wel zitten we op dinsdag- en donderdagmiddag bij de huisartsen in Twisk op het Coenplein 1.